Μπισκότα Red Velvet από τον Γιάννη Χαλκίδη

Τα μπισκότα γενικά τα αγαπάω, σε κάθε τους εκδοχή και για το λόγο αυτό τα έχω εντάξει σε κάθε μου πρωινό. Βέβαια προσπαθώ όσο γίνεται να τρώω σπιτικά μπισκότα κάνοντας τις δικές μου συνταγές τις οποίες μοιράζομαι μαζί σας. Τα μπισκότα Red Velvet είναι από τις καινούργιες μου συνταγές. Μου είχε περισσέψει κόκκινο χρώμα από τη βαφή των αυγών και είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Έτσι και έγινε. Τα μπισκότα Red Velvet με δάκρυα λευκής σοκολάτας. Δεν ξέρω αν σας αρέσουν γενικά τα χρώματα στη ζαχαροπλαστική, πάντως αυτά τα μπισκότα είμαι σίγουρος ότι πρέπει να τα δοκιμάσετε. Είναι τραγανά, αλλά και μαλακά στο εσωτερικό τους για να μπορούμε να παίρνουμε το 100% της γεύσης τους. Η συνταγή είναι εύκολη, γίνονται πολύ γρήγορα, είναι πεντανόστιμα και γενικά δεν βλέπω να υπάρχει λόγος για να μην δοκιμάσετε τη συνταγή!

Υλικά

  • 230 γρ. βούτυρο κρύο
  • 160 γρ. ζάχαρη λευκή
  • 160 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 450 γρ. δάκρυα λευκής σοκολάτας
  • 475 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 25 γρ. κακάο
  • 3 κ.γ. μπέικιν
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκος
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1/4 κ.γ. κόκκινο χρώμα

Εκτέλεση

  • Αφρατεύω στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Έπειτα προσθέτω τις ζάχαρες και ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να λιώσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτω τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύω.
  • Μετά θα προσθέσω το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Χτυπάω μέχρι  το μείγμα να πάρει τη μορφή χώματος.
  • Προσθέτω και το κακάο.
  • Έπειτα σε ένα μπολ θα χτυπήσω τα αυγά πολύ καλά και θα προσθέσω μέσα το χρώμα. Ανακατεύω ώστε να μην έχει καθόλου γουρμπαλάκια. Βάζουμε μέσα και την βανίλια και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
  • Ανακατεύουμε στην αργή ταχύτητα και μόλις το μείγμα πάρει την επιθυμειτή υφή σταματάμε.
  • Σχηματίζουμε από το μείγμα μπαλάκια 125 γραμμαρίων και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Βγαίνουν 13 μπισκότα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 14 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να σφίξουν. Είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!

Πηγή : www.giannischalkidis.gr

Δείτε τη συνταγή και σε βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=jrriPyUVgXY&t=130s

Σχετικές δημοσιεύσεις