Μελωμένες Μπάμιες που λιώνουν στο στόμα! Συνταγή του Γιάννη Χαλκίδη

Οι μπάμιες ως γνωστών, είναι ένα παρεξηγημένο υλικό στην κουζίνα ενός νοικοκυριού. Σε πολλούς το άκουσμα και μόνο της λέξης, δημιουργεί μια αρνητική εντύπωση. Και όλο αυτό μέχρι κάποιος να τις δοκιμάσει. Όταν μαγειρεύονται βγάζουν μια απίστευτη γεύση, μια γλυκύτητα η οποία συνδυάζεται με τον καλύτερο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά της κατσαρόλας. Για το λόγο αυτό έχουν πολλούς φίλους και πολλούς εχθρούς. Στη συνταγή που θα σας δώσω παρακάτω  σχεδόν εξαφανίζονται στη κατσαρόλα και είναι μελωμένες. Ο καθένας μπορεί να τις κάνει όπως επιθυμεί, αλλά για μια πρώτη επαφή αυτή είναι η καλύτερη επιλογή

  • Υλικά
  • 500 γρ. Μπάμιες
  • 2 Πατάτες
  • 1 Καρότο
  • 1/2 Κρεμμύδι
  • 500 γρ. στήθος Κοτόπουλο ( προαιρετικά )
  • 250 γρ. Σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.γ. Πελτέ ντομάτας
  • Νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.γ. Μαϊντανό
  • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη
  • Εκτέλεση
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Κόβουμε το καρότο ροδέλες.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σαν τηγανιά.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο που το έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια σαν τηγανιά. Αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις πάρει χρώμα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και το καρότο. Σωτάρουμε για 1-2 λεπτά και μετά ρίχνουμε μέσα τις μπάμιες. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθούν και μετά βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα το κοτόπουλο.
  • Βάζουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  • Σβήνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και μετά προσθέτουμε βραστό νερό. Τόσο ώστε να καλύπτει τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο σιγανό και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα.
  • Μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχουν γίνει οι πατάτες. Αν οι πατάτες είναι μαλακές σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη κατσαρόλα σκεπασμένη πάνω στο κλειστό μάτι μέχρι να σερβίρουμε.
  • Όσο αφήνουμε τη κατσαρόλα κλειστή τόσο περισσότερο μελώνουν οι μπάμιες μας.
    Καλή σας όρεξη!!!

Πηγή : www.giannischalkidis.gr
Μπορείτε να δείτε συνταγές μου και στο Youtube :  https://www.youtube.com/channel/UC-S207_ubqqlZ4hLf-n0pTg

Σχετικές δημοσιεύσεις