Τα πιο νόστιμα Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας από τον Γιάννη Χαλκίδη

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην έχει φάει κεφτεδάκια τηγανητά. Επίσης δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην το λατρεύει αυτό το φαγητό. Ακούς κεφτεδάκια τηγανητά και σου έρχονται στο μυαλό μυρωδιές, γεύσεις, εικόνες οικογενειακές, μνήμες και άλλα πολλά. Ναι τα φαγητά μπορούν και ξυπνάνε μνήμες. Πάμε να δούμε την παραδοσιακή συνταγή για τους πιο νόστιμους κεφτέδες!

Υλικά για τη σάλτσα

  • 2 τμχ. πιπεριές φλωρίνης (κομμένο σε χοντρά κομμάτια)
  • 1 τμχ. καρότο (κομμένο σε μικρές ροδέλες)
  • 1 τμχ. κρεμμύδι ξερό (κομμένο σε χοντρά κομμάτια)
  • 2 σκ. σκόρδο (ολόκληρες)
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • Νερό (1 ποτήρι)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ρίγανη
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.σ. κέτσαπ

Υλικά για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 1κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • λίγο κύμινο
  • αλεύρι ( για πανάρισμα )

Εκτέλεση

  • Αρχικά θα ετοιμάσουμε τον κιμά. Σε ένα μπολ ανάλογο, βάζουμε όλα τα υλικά μας, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε με βρεγμένα χέρια. Βρέχουμε τα χέρια μας για να δώσουμε λίγη υγρασία. Αφού ανακατέψουμε τον κιμά μας, περίπου 5 λεπτά ανακάτεμα, κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Στη συνέχεια θα κάνουμε τη σάλτσα μας. Θα πάρουμε ένα τηγάνι και θα το βάλουμε να κάψει καλά. Αφού ζεσταθεί θα βάλουμε λίγο ελαιόλαδο και θα προσθέσουμε τις πιπεριές, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Θέλουμε να μαυρίσουν, να καούν. Αφού καούν, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό. Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε καπάκι και αφήνουμε περίπου 20 λεπτά να σιγοβράζει.
  • Στο μεταξύ θα κάνουμε τα κεφτεδάκια. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και σχηματίζουμε κεφτεδάκια των 20-25 γραμμαρίων. Περνάμε τα κεφτεδάκια από το αλεύρι και τα τινάζουμε όσο καλύτερα μπορούμε, να φύγει το περισσότερο αλεύρι.
  • Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε ηλιέλαιο για το τηγάνισμα. Η ένταση στο λάδι θέλουμε να είναι μέτρια προς δυνατή. Μόλις ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Περίπου 6-7 λεπτά με πήρε εμένα.
  • Στη συνέχεια, βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια και τα βάζουμε μέσα στη σάλτσα μας. Βράζουμε τη σάλτσα μαζί με τα κεφτεδάκια για άλλα 10 λεπτά και τότε είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας με τη σάλτσα και με τηγανιτές πατάτες που ταιριάζουν απίστευτα.

Καλή σας απόλαυση!!!

Πηγή : www.giannischalkidis.gr

Μπορείτε να δείτε συνταγές μου και στο Youtube : https://www.youtube.com/channel/UC-S207_ubqqlZ4hLf-n0pTg

Σχετικές δημοσιεύσεις