Pancakes (Τηγανίτες) – Η καλύτερη συνταγή για τα πιο αφράτα pancakes από τον σεφ Γιάννη Χαλκίδη

Τα pancakes είναι η μόδα που έγινε λατρεία και στην Ελλάδα. Προσωπικά εγώ αγαπώ τα pancakes και είναι σε καθημερινή βάση στη ζωή μου. Είτε στο σπίτι, είτε στη δουλειά, δεν γίνεται να λείπουν από το πρωινό μου. Για το λόγο αυτό, έκατσα και μετά από πολλές προσπάθειες κατέληξα σε μια συνταγή για τα πιο αφράτα, νόστιμα και φουσκωτά pancakes που έχετε φάει ποτέ.

Υλικά

  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 23 γρ. μπείκιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 180 γρ. κεφίρ
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. βούτυρο

Συνταγή

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κεφίρ και το βούτυρο λιωμένο.
  3. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Τέλος θα προσθέσουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Προσέχουμε να μην παραχτυπήσουμε το μείγμα μας. Για το λόγο αυτό, το αλεύρι το ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ( μαρίζ ). Έτσι θα δώσουμε μία πιο βελούδινη υφή στο μείγμα, καθώς δεν σπάμε την γλουτένη από το αλεύρι.
  6. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  7. Βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία και αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε λίγο λάδι ή βούτυρο και προσθέτουμε μια κουταλιά από το μείγμα μας και αφήνουμε να απλώσει μόνο του. Δεν το πατάμε.
  8. Μόλις αρχίζει και βγάζει φουσκαλίτσες, το πανκέικ είναι έτοιμο για γύρισμα. Γυρνάμε και αφήνουμε άλλα 2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
  9. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα μας.
  10. Σερβίρουμε ζεστά. Καλή σας απόλαυση!

Πηγή : http://www.giannischalkidis.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις