Στο Καρατάσιου το νέο Ογκολογικό νοσοκομείο- Τα πλεονεκτήματα της πρότασης

Στα σχέδια για την κατασκευή νέου ογκολογικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη και στα πλεονεκτήματα που έχει η πρόταση να κατασκευαστεί στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου αναφέρθηκε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίτης.

Υπογράμμισε πως στα 600 στρέμματα του στρατοπέδου υπάρχει πρόβλεψη εκτός από χρήσεις αναψυχής και πρασίνου και ανάπτυξη δομών υγείας και τόνισε πως το Καρατάσιου είναι ο ενδεδειγμένος χώρος με εύκολη πρόσβαση από την περιφερειακή, αστική συγκοινωνία και αργότερα με το μετρό, υπογραμμίζοντας πως έτσι μαζί με τα νοσοκομεία Παπαγεωργίου και 424 δημιουργείται ένα πάρκο υγείας.

Ο κ. Δεμουρτζίδης δεν έκρυψε της απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο δήμος δεν εισακούστηκε για το παιδιατρικό νοσοκομείο. Δόθηκε μεγάλος αγώνας, είπε, αλλά δεν ακουστήκαμε.

Για τα έργα στο Παύλου Μελά είπε ότι εγκρίθηκαν τα 7 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του κεντρικού κτηρίου όπου θα στεγαστεί μεταξύ άλλων το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και το δημαρχείο. Τους επόμενους μήνες πάει για δημοπράτηση και θα τρέχει παράλληλα με το έργο του πάρκου.

Για τα Μετέωρα δόθηκε λύση για τις περίπου 500 οικογένειες με τα αυθαίρετα. Κατατέθηκε η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει νομιμοποίηση με εξαγορά της ιδιοκτησίας με κυμαινόμενα ποσοστά επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Την απόφαση αυτή υποστηρίζουν και οι οικογένειες είπε ο δήμαρχος.

Σχετικές δημοσιεύσεις