«ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ

«Εφημερίες πολέμου» βιώνουν οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης καθώς σοκ προκαλούν τα στοιχεία από τις πληρότητες των νοσοκομείων της πολής.

Σύμφωνα με τον Alpha, το ΑΧΕΠΑ είχε 17 εισαγωγές ατόμων με κορωνοϊό μέχρι τις 7.00 το απόγευμα της Τρίτης. Ακόμη, οι δεκαπέντε κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι γεμάτες, με αποτέλεσμα τρία άτομα να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Συνολικά, στις τέσσερις κλινικές covid του ΑΧΕΠΑ, νοσηλεύονται 120 άτομα με κορωνοϊό.

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, σύμφωνα με το ίδιο μέσο, υπάρχει μόλις ένα κενό κρεβάτι Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ενώ περισσότερα από πέντε άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

ΠΟΕΔΗΝ: Γεμάτες οι 100 κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη – Γίνεται επιλογή ασθενών.

Επιλογές ασθενών με ηλικιακά κριτήρια για εισαγωγή στις Μονάδες Ενταντικής Θεραπείας της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

«Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν 100 κλινές ΜΕΘ και αυτή είναι όλες γεμάτες», υποστηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει ότι «πάνω από 70% των ασθενών, που είναι κυρίως ηλικιωμένοι καταλήγουν εκτός ΜΕΘ».

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι τον περασμένο χειμώνα στη Θεσσαλονίκη «λειτουργούσαν 193 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού και τώρα 100 καθώς λόγω των αναστολών εργασίας δεν έχουν αναπληρωθεί».

Σχετικές δημοσιεύσεις